„România Reciclează” ajunge din nou în Cluj

Asociația Environ în parteneriat cu SNRB și Primăria Cămărașu organizează, miercuri, 10 octombrie o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate.

Locuitorii din Cămărașu reciclează pe 10 octombrie!

Cămărașu recicleazăProgramul „România Reciclează” va ajunge pentru a doua oară în acest an în  Cămărașu. Între orele 10.00 – 14.00, localnicii vor preda aparatele electrice vechi și acumulatorii portabili uzați. Pentru echipamentele voluminoase, pot solicita  ridicarea de acasă.

Datele de contact:  031.827.0000 sau logistica@environ.ro

Toți cei care vor preda minim 10 kg DEEE sau 5 kg de baterii uzat, vor fi premiați cu  tichete cadou, pornind de la 10 lei.

Programul „România Reciclează” își propune să crească gradul de informare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a DEEE și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare. Pot face asta prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

Programul s-a derulat deja în Tulcea, în Bonțida (Cluj) și Ilva Mică (Bistrița Năsăud). Calendarul lunii octombrie este disponibil aici .

Înscrierile continuă!

Autoritățile publice, primarii de localități mai mari sau mai mici, se pot înregistra în continuare în campania națională „România Reciclează”. Programul se va derula până pe 30 noiembrie. Înscrierile se fac prin e-mail (logistica@environ.ro)  sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.