campanie de colectare a DEEE

„România Reciclează” ajunge în Harghita pe 11 octombrie

Asociația Environ în parteneriat cu SNRB și Primăria Bălan organizează, joi, 11 octombrie, o campanie de colectare a DEEE -urilor (deșeuri de echipamente electrice și electronice) și a bateriilor uzate.

Orașul Bălan înscris, pentru a doua oară, în campania „România Reciclează”

Peste 2 tone de deșeuri electrice și baterii uzate au fost colectate de la locuitorii orașului Bălan, în ediția din vară. O nouă colectare urmează să aibă loc pe 11 octombrie, între orele 09.00 – 15.00.

campanie de colectare a DEEEToți cei care vor preda minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiați cu  tichete cadou, pornind de la 10 lei. Pentru echipamentele voluminoase, pot solicita  ridicarea de acasă.

Datele de contact:  031.827.0000 sau logistica@environ.ro

Programul „România Reciclează” își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare. Pot face acest lucru  prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

Programul s-a derulat deja în Tulcea, în Bonțida și Cămărașu (Cluj) și Ilva Mică (Bistrița Năsăud). Calendarul lunii octombrie este disponibil aici .

Înscrierile continuă!

Autoritățile publice, primarii de localități mai mari sau mai mici, se pot înregistra în continuare în campania națională „România Reciclează”. Programul se va derula până pe 30 noiembrie, iar înscrierile se fac prin e-mail (logistica@environ.ro)  sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.