moveco

„Your trash is my treasure” – MOVECO, un proiect pentru economia circulară

Șaisprezece parteneri din 10 țări dunărene promovează cooperarea transnațională pentru a accelera tranziția spre economia circulară, în cadrul proiectului MOVECO. Proiectul co-finanțat de Uniunea Europenă prin Programul Transnațional Dunărea, este reprezentat la noi în țară de Camera de Comerț și Industrie Bistrița Năsăud.

MOVECO, un proiect pentru economia ciruclară

MOVECO înseamnă „Mobilizarea învățării instituționale pentru o mai bună exploatare a Cercetării și Inovării pentru economia circulară”. Recent, în cadrul proiectului a fost lansată și o platformă online, care încurajează promovarea economiei circulare. Prin intermediul acesteia, organizațiile din țările riverane Dunării, pot face schimburi de produse, materiale și resurse, creând rețele de cooperare.

MOVECO

Înscrieri

Înscrierea pe platformă se poate face aici

După înregistrare, organizațiile vor avea acces la o piață virtuală, unde vor putea lansa cereri sau oferte pentru reutilizarea produselor sau resurselor și materialelor.

Practic, vor putea crea rețele, face schimb de informații și intra în tranzacții comerciale cu deșeuri. Accesul în platformă presupune și oportunități de cooperare în domeniul economiei circulare, prin secțiunea „Idei și discuții”, dar și materiale de informare și instruire pentru astfel de proiecte.

Mai multe informații:  https://danube-goes-circular.eu/