Știi dacă blocul tău e eco-friendly?

Transformă-ți scara blocului într-un loc eco-friendly

Când acțiunile noastre încep să afecteze planeta din ce în ce mai tare, devine responsabilitatea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul înconjurător. Puterea fiecăruia dintre noi stă în acțiunile individuale, care pot fi de multe ori exemple pozitive pentru ceilalți.

Un pas în plus ar fi inițiativa de a transforma scara blocului sau zona în care locuiești într-o zonă eco-friendly. Ce presupune o zona eco-friendly? E simplu. O zonă eco-friendly este zona în care trăiesc oamenii care apreciază mediul înconjurător și încearcă să înapoieze naturii ceea ce folosesc.

Câțiva pași pentru a-ți transforma scara blocului:

  1. Instalează recipiente pentru colectarea selectivă a deșeurilor: un recipient pentru hârtie și carton, unul pentru plastic și metal, unul pentru sticlă, dar și unul pentru becuri sau baterii. Poți obține recipientele gratuit dacă ne contactezi și poți participa în programele noastre cu premii.
  2. Informează-ți vecinii despre posibilitatea de a recicla chiar în interiorul clădirii în care locuiesc și explică-le cât de simplu, dar important, este să ajute natura cu un minim efort. Le poți sugera reciclămîmpreună.ro pentru toate informațiile de care au nevoie.
  3. Marchează scara ca fiind eco-friendly. Acest lucru este o recompensă pentru cei care reciclează: mândria că scara blocului lor este o comunitate conștientă, o comunitate care are grijă de mediu și de cei din jur. În plus, s-ar putea să fie o sugestie indirectă și pentru ceilalți din cartier.
  4. Nu în ultimul rând, contactează o asociație de reciclare să vină și să colecteze deșeurile depozitate selectiv odată la o anumită perioadă de timp. După câteva luni de reciclat împreună, vei ști exact care este perioada în care se strânge suficient deșeu pentru a fi preluat.

De ce să-ți transformi blocul într-o scară eco-friendly?

Acțiunile proprii sunt cheia schimbării, iar dacă îți dorești să trăiești o viață sănătoasă alături de oameni cărora le pasă de natură, e important să dai un exemplu pozitiv. Poate pare complicat, dar, cu timpul, educarea treptată, încurajarea și tot efortul tău vor da roade.