Ilva Mică reciclează

 „România Reciclează” ajunge din nou în Ilva Mică!

Asociația Environ în parteneriat cu SNRB și Primăria Ilva Mică organizează, marți, 9 octombrie, o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate.

Locuitorii din Ilva Mică reciclează pe 9 octombrie!

Programul „România Reciclează” va ajunge pentru a doua oară în acest an în comuna Ilva Mică (Bistrița Năsăud). Între orele 08.00 – 12.00, localnicii vor putea preda echipamentele electrice și electronice vechi și acumulatorii portabili uzați. Pentru echipamentele voluminoase (mașini de spălat, frigidere), locuitorii pot solicita  ridicarea de acasă.

Ilva Mică reciclează

Datele de contact:  031.827.0000 sau logistica@environ.ro

Toți cei care vor preda minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiați cu  tichete cadou, pornind de la 10 lei.

Programul „România Reciclează” își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a DEEE  și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

Programul s-a derulat deja în Tulcea unde, un număr record de deșeuri au fost colectate: 12 tone.

 „România Reciclează” continuă astfel:

  • comuna Cămărașu (Cluj) – 10 octombrie
  • orașul Bălan (Harghita) – 11 octombrie
  • comunele Mănești și Lipănești (Prahova) – 12 octombrie

Înscrierile continuă!

Autoritățile publice, primarii de localități mai mari sau mai mici, se pot înregistra în continuare în campania națională „România Reciclează”. Programul se va derula până pe 30 noiembrie, iar înscrierile se fac prin e-mail (logistica@environ.ro)  sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.