recycle mit

Environ și AHK România donează contravaloarea deșeurilor electrice în numele companiilor care reciclează

Asociația Environ și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), împreună cu SNRB desfășoară în perioada 5 martie – 30 octombrie 2019, a doua ediție a campaniei de responsabilitate socială ,,Recycle Mit! – Provocare la reciclare!”. Campania  vizează creșterea cantităților de deșeuri electrice și baterii uzate colectate de la companii.

Un program complet de responsabilitate socială

Programul ,,Recycle mit!” reprezintă o provocare adresată mediului de afaceri de a participa într-un program de CSR care abordează cele două teme de interes major: grija față de mediu și implicarea în comunitate prin susținerea unei cauze sociale.

Participanții în program au ocazia să implementeze un sistem funcțional de colectare și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor și acumulatorilor uzați. Astfel, vor contribui în mod direct la reducerea impactului negativ asupra mediului generat de poluarea cu metale grele și substanțe periculoase.

La finalul proiectului, greutatea deșeurilor colectate de la companiile participante se va transforma într-o donație spre o asociație umanitară care sprijină copiii din medii defavorizate.

Mai multe fapte bune

Anul acesta ne dorim să dublăm faptele bune pe care companiile le fac atunci când reciclează susținând o cauză socială. Am ales să schimbăm un pic abordarea inițială și să înlocuim conceptul de recompensare directă a celui care reciclează. Vom redirecționa premiul către un beneficiar cu o nevoie reală. Motivația și satisfacția  participanților vin acum din oportunitatea extraordinară pe care le-o oferim de a genera prin gestul lor un impact pozitiv în societate. Credem cu tărie că este o măsură prin care dezvoltăm componenta de responsabilitate socială a organizațiilor. Împreună facem demersuri pentru a construi o comunitate de business sensibilă la temele de mediu și la problemele persoanelor vulnerabile.” – a declarat Roxana Puia, PR Manager Asociația Environ.

Campania „Recycle Mit” se adresează tuturor firmelor membre AHK România și își propune să faciliteze implicarea companiilor în acțiuni concrete cu impact asupra mediului înconjurător și cu beneficii pentru comunitatea în care activează.

Înscrieri în programul Recycle Mit

Pentru  înscrieri, companiile membre AHK pot descărca formularul atașat. și să îl trimită completat pe adresa econet@environ.ro.  După înscriere, acestea vor primi primi gratuit recipiente speciale pentru colectarea selectivă a deșeurilor electrice și a bateriilor uzate,putând solicita preluarea gratuită a acestora oricând pe perioada derulării campaniei După înscriere, vor primi recipiente speciale pentru colectarea selectivă pentru DEEE și DBA.

La finalul programului, toate cantitățile de deșeuri colectate vor fi transformate în donație către o cauză socială.

AHK România despre Recycle Mit

„Pentru noi “Recycle Mit” este modul nostru de a arăta că ne pasă, că ne implicăm și că încercăm cu toate mijloacele pe care le avem să sprijinim și să încurajăm cele peste 600 de companii membre ale Camerei să contribuie efectiv și eficient la un mediu mai curat în țara în care angajații lor muncesc și trăiesc”, a declarat  Sebastian Metz, Director General si Membru în Consiliul Director – AHK România

Prima ediție a progamului a fost lansată în februarie 2017 în cadrul unei conferințe organizată de Econet România – inițiativa greentech a Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germane care a avut ca temă economia circulară. În total, 70 de companii din mediul privat și-au manifestat interesul de a se implica în proiect. Câștigătorii premiilor care au constat în sisteme de recompensare și motivare a angajaților la locul de muncă au fost Autonet, Optim Project Management și Hamm Reno.

Regulament

Regulamentul campaniei este disponibil aici.

Alte informații despre proiect sunt disponibile aici și pe  www.econet-romania.com