Mănești și Lipănești reciclează pe 12 Octombrie

 

Asociația Environ în parteneriat SNRB, Primăria Mănești și Primăria Lipănești organizează, vineri, 12 octombrie, o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate.

Programul „România Reciclează” va ajunge pentru a doua oară în acest an în comunele Mănești și Lipănești din Prahova.

Mănești și Lipănești recicleazăÎntre orele 09.00 – 12.00, localnicii din Mănești vor putea preda echipamentele electrice și electronice vechi și acumulatorii portabili uzați. De la 13.00 la 16.00 , colectarea se mută în comuna Lipănești. Pentru echipamentele voluminoase, pot solicita  ridicarea de acasă.

Datele de contact:  031.827.0000 sau logistica@environ.ro

Toți cei care vor preda minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiați cu  tichete cadou, pornind de la 10 lei.

Programul „România Reciclează” își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

Programul a atins un nou record în Tulcea unde, 12 tone de deșeuri au fost colectate.  Calendarul campaniei „România Reciclează”pentru luna octombrie  poate fi urmărit aici.

Înscrierile continuă!

Autoritățile publice, primarii de localități mai mari sau mai mici, se pot înregistra în continuare în campania națională „România Reciclează”. Programul se va derula până pe 30 noiembrie!

Înscrierile se fac prin e-mail (logistica@environ.ro)  sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.