începe a patra ediție „România Reciclează”

Românii se pregătesc pentru curățenia de toamnă – începe a patra ediție „România Reciclează”

Environ și SNRB în parteneriat cu autoritățile publice locale îi invită pe românii să participe la curățenia generală de toamnă într-o nouă ediție „România Reciclează”! Sub sloganul „DEEEgeaba păstrezi deșeurile de echipamente electrice și electronice. Reciclează-le și câștigi premii pe loc!”, cetățenii sunt încurajați să predea spre reciclare aparatura electrică veche sau defectă și bateriile consumate, considerate cele mai periculoase deșeuri municipale.

A patra ediție

Cea de-a patra campanie de colectare a DEEE-urilor și a bateriilor uzate se va desfășura în perioada 30 septembrie – 30 noiembrie 2019. „România Reciclează” își propune să mărească nivelul de conștientizare al populației privind importanța colectării selective și să potențeze cantitatea de DEEE-uri trimise către reciclare.

În prima etapă a campaniei sunt înscrise deja 65 de localități din toate județele țării, iar primăriile care doresc să se alăture programului își pot exprima interesul printr-un email pe adresa office@environ.ro.

„Este al patrulea sezon în care curățenia de toamnă, respectiv primăvară înseamnă pentru noi, pentru autorități și mai ales pentru cetățeni o nouă ediție „România Reciclează”. Oamenii așteaptă să revenim în localitățile lor, strâng aparatura electrică veche și îi conving la rândul lor pe ceilalți concetățeni să se alăture campaniei! Aceasta este dovada clară că mecanismul campaniei funcționează dacă există perseverență. Multe din parteneriatele create în urmă cu un an își arată acum roadele! Pentru că localnicii sunt mai informați, au încredere în proiect și privesc colectarea selectivă ca pe un angajament comun. Dacă fiecare își face partea, toată lumea are de câștigat.

Sprijinul din partea autorităților este crucial, iar experiența celor trei ediții ne-a confirmat că rezultatele sunt direct proporționale cu gradul de implicare al acestora. Așadar, și de data aceasta reiterăm primarilor invitația de a se alătura mișcării naționale „România Reciclează”, în beneficiul comunității și mediului înconjurător, în general. ” – a declarat Roxana Puia, Director Marketing Asociația Environ.

Rezultatele edițiilor anterioare

Lansat în iunie 2018, „România Reciclează” a devenit de la o ediție la alta un program național funcțional de colectare! Mii de români au predat spre reciclare aparatura electrică veche și bateriile uzate și au fost recompensați pentru gestul lor. În cele 3 ediții derulate au avut loc 162 de acțiuni de colectare. În urma acestora, 250 de tone de DEEE-uri și baterii uzate au fost trimise spre reciclare.

Înscrieri

Campania se adresează persoanelor fizice din localitățile participante, instituind un mecanism de premiere a participanților care predau aparatura veche. Pentru echipamentele de mari dimensiuni, cetățenii pot solicita ridicarea de la domiciliu prin Call Center la numărul 031.827.0000 sau e-mail pe adresa logistica@environ.ro

Autoritățile publice care doresc să se implice în program, pot transmite solicitarea pe adresa office@environ.ro sau direct prin telefon la numărul 031.827.0000. Pot participa municipii, orase, localitati mari si mici. Organizarea campaniilor de colectare a DEEE-urilor se realizează în baza unui protocol de colaborare.