URBAN WINS

Lansat în 2016, Urban WINS este un nou proiect European finanțat prin Programul de Cercetare și Inovare “Horizon 2020”. Scopul programului este de a studia modul în care 24 de orașe participante utilizează resursele și produsele realizate, dar și modul în care sunt eliminate deșeurile generate.

Concluziile trase vor duce la o suită de planuri și soluții inovatoare care să îmbunătățească metodele de reducere și gestionare a deșeurilor. În faza pilot, planurile vor fi testate în 8 orașe din 6 țări europene: Cremona, Torino, 2 orașe situate in zona metropolitana a Romei (Italia), Bucuresti (Romania), Leiria (Portugalia), Manresa și Sabadell (Spania).

Abordarea programului este participativă și implică reprezentanți ai cetățenilor, guvernelor, ONG-urilor, furnizorilor, institutelor de cercetare și centrelor educaționale. Aceștia vor putea împărtăși idei, opinii și vor putea planifica soluții.

Rezultatul final al programului este un set de instrumente care vor putea fi utilizate în procesul luării deciziilor și planificării activității de gestionare a deșeurilor. Acestea vor fi accesibile oricărei autorități publice de pe teritoriul Europei.

Proiectul, care se va desfășura pe o durată de 3 ani, este coordonat de Municipalitatea Cremona din Italia, în parteneriat cu 26 de participanți internaționali.

Citește mai multe despre proiect pe urbanwins.eu.

Alte Programe #ReciclamImpreuna