„ROMÂNIA RECICLEAZĂ”

Stimați Primari,

Fiți partenerii noștri pentru o Românie mai curată!

Doar prin intermediul unui parteneriat durabil și a susținerii reciproce, vom putea facilita atingerea obiectivelor de țară privind colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și a bateriilor uzate.

În perioada 1 septembrie – 30 noiembrie, se desfășoară la nivel național cea de a doua ediție a campaniei „România Reciclează”! În campanie pot participa municipii, orașe, localități mari și mici! 


Programul ,,România Reciclează” derulat de Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) în parteneriat cu autoritățile locale are drept obiective creșterea gradului de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate și crearea de puncte mobile de colectare, favorizând astfel creșterea cantităților de DEEE colectate selectiv și reciclate.

Potrivit recomandărilor Comisiei Europene, centrele municipale de colectare reprezintă un canal cheie de colectare în sistemul de management al deșeurilor, iar organizarea campaniilor naționale de conștientizare o măsură necesară pentru îmbunătățirea ratelor de colectare.

Prin intermediul campaniei ,,România Reciclează”, Asociația Environ și-a propus să întărească colaborarea cu unitățile administrativ teritoriale și să construiască împreună un program funcțional de colectare, încurajând populația să predea aparatura veche spre reciclare.

Obiectivul nostru este ca ,,România Reciclează” să se transforme într-o adevărată mișcare la nivel național care să descrie o realitate și nu doar un deziderat

Campania itinerantă dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban și rural se adresează locuitorilor, persoane fizice din localitățile participante, instituind un mecanism de premiere a tuturor participanților.  Promovarea colectării separate și reciclării deșeurilor la nivelul fiecărei comunități are în primul rând un puternic caracter de reponsabilitate socială și simultan, avantaje economice imediate prin acordarea bonificației la predarea deșeurilor.

Consultați regulamentul și nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

(!) Cei ce doresc să participe pot solicita și ridicarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase prin Call Center la 031.827.0000 sau pe e-mail la logistica@environ.ro.

Prima etapă a campaniei s-a derulat în perioada 1 iunie – 1 iulie în parteneriat cu Primăria Hîrșova, Primăria Mănești, Primăria Ilva Mică, Primăria Izvoru Berheciului, Primăria Șuraia, Primăria Bălan, Primăria Dobrosloveni, Primăria Hoceni, Primăria Grivița, Primăria Pietroasa, Primăria Ocnele Mari, Primăria Mociu, Primăria Cămărașu, Primăria Lipănești, Primăria Obreja, Primăria Sasca Montana, Primăria Buciumeni, Primăria Vârfuri, Primăria Bran.

A doua ediție va avea loc în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie.

 

Autoritățile publice care doresc să se înscrie în campanie, direct sau prin intermediul serviciului de salubritate, sunt rugate să completeze formularul de mai jos sau să ne scrie pe adresa logistica@environ.ro

Alte Programe #ReciclamImpreuna