RECICLEAZĂ DEȘEURILE ELECTRICE ȘI ENVIRON DONEAZĂ ÎN NUMELE TĂU PENTRU FONDUL DE URGENȚĂ PENTRU SPITALE DESCHIS DE SALVAȚI COPIII ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA COVID19!
Eforturile tale de a proteja mediul înconjurător de substanțele și materialele periculoase conținute în deșeurile electrice, pot fi un sprijin important pentru lupta împotriva pandemiei generate de Coronavirus.
Pentru fiecare kg de deșeuri electrice colectate și reciclate, Environ donează 1 leu către Fondul de Urgență pentru spitale deschis de Salvați Copiii.
Scopul campaniei
Campania ,,Reciclează pentru cei care salvează!” îți dă posibilitatea să protejezi mediul înconjurător și să contribui la salvarea de vieți omenești!
Asociația Environ se alătură demersurilor inițiate de Salvați Copiii pentru strângerea de fonduri necesare asigurării de aparatură și echipamente medicale și de protecție, precum și a consumabilelor necesare în spitalele care sunt linia întâi în lupta împotriva COVID-19.
Pentru fiecare kg de deșeuri electrice colectate și reciclate de tine, Environ donează 1 leu către Fondul de Urgență pentru spitale deschis de Salvați Copiii.
Mecanism de campanie:
- Solicită colectarea gratuită a deșeurilor electrice (echipamente electrice și electrocasnice defecte sau vechi) direct de la sediul companiei tale sau de la domiciliu pe adresa logistica@environ.ro sau telefonic la 031.827.0000
- O echipă de colectori autorizați va prelua gratuit deșeurile de la adresa indicată de tine, conform programării agreate
- După recepția și cântărirea deșeurilor la centrul de colectare, Environ va dona către Salvați Copiii 1 leu pentru fiecare kg colectat
Cine poate participa?
În cadrul campaniei pot participa atât persoane fizice, cât și companii care dețin deșeuri de echipamente electrice și electronice pe care doresc să le predea cu titlu gratuit.
Ce pot recicla?
Toate tipurile de deșeuri de echipamente electrice și electronice constând în aparatură electrocasnică, echipamente IT&C etc.
Exemple: mașini de spălat, frigidere, cuptoare, aspiratoare, monitorare, televizoare, calculatoare, laptop-uri, telefoane mobile, tablete, imprimante, aparate foto.
Cum pot participa?
Dacă ai pe acasă aparatură electrică defectă ori pe care nu o mai folosești sau ai schimbat recent dotările electronice de la birou, sună la 031.827.0000 sau trimite un e-mail pe adresa logistica@environ.ro și solicită preluarea gratuită a deșeurilor.
Deșeurile trimise de tine la reciclare se transformă într-o donație către Fondul de Urgență pentru spitale deschis de Salvați Copiii.
Cine beneficiază de donație?
Banii din cadrul acestei campanii se duc la Fondul de Urgență pentru deschis de Salvații Copiii pentru sprijinirea imediată a sistemului medical și echiparea spitalelor cu aparatură medicală urgentă în lupta contra pandemiei de COVID-19.
În urma solicitărilor primite de la 48 de spitale, Salvați Copiii a centralizat o nevoie de aparatură medicală, echipamente de protecție și consumabile în valoare de peste 3 milioane de euro. Cu cât mai multe deșeuri electrice reciclate, cu atât mai mult ne apropiem de atingerea pragului.
De ce să donez?
Cadrele medicale, medici, asistente, angajați din sistemul sanitar sunt astăzi în prima linie a luptei contra coronavirusului. Este nevoie de tot sprijinul și implicarea noastră pentru a îngriji și salva vieți, dar și pentru a-și proteja propria sănătate. Din fondurile strânse se achiziționează echipamente și materiale medicale indispensabile în lupta medicilor.
Cum mă pot implica în promovarea campaniei?
Poți contribui activ la strângerea unei sume cât mai mari de bani prin încurajarea cunoscuților, prietenilor, partenerilor de afaceri să se alăture campaniei și să recicleze echipamentele electrice pe care nu le mai folosesc. Folosește hashtag-ul #RecicleazaPentruCeiCareSalveaza în postările din social media.
Ce se întâmplă cu deșeurile colectate?
- Deșeurile electrice sunt colectate de la sediul sau domiciliul participanților
- Ulterior sunt depozitate temporar și sortate în centre logistice
- În etapa finală, ajung la stațiile de reciclare unde tratate și reciclate conform celor mai performante tehnologii. Fracțiile secundare rezultate sunt reintroduse în circuitul economic. Nimic nu mai ajunge la groapa de gunoi, substanțele periculoase sunt neutralizate, iar materiile prime secundare reutilizate.
Ce impact au deșeurile electrice?
Atunci când sunt aruncate împreună cu deșeurile menajere sau gestionate necorespunzător, deșeurile electrice sunt foarte nocive pentru mediul înconjurător și sănătatea umană din cauza conținutului ridicat de substanțe periculoase, metale grele și materiale poluatoare.
Cât durează campania?
Campania se va derula în perioada 12.05.2020 – 31.07.2020 sau până la atingerea sumei target.
Cine este Salvați Copiii?
De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul copilului.
Cine este Asociația Environ?
Asociaţia Environ este o organizaţie colectivă, non-guvernamentală şi non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, promovând activ de peste 13 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare, economie circulară și sustenabilitate.