Autoritate publică

„ROMÂNIA RECICLEAZĂ”

Fiți partenerii noștri pentru o Românie mai curată!

Autoritățile publice locale sunt cele mai îndreptățite să lupte pentru schimbările din comunitate, dar, în același timp, sunt și un exemplu de comportament pozitiv pentru ceilalți.

De aceea, Environ și SNRB derulează constant campanii care să răsplătească întreaga comunitate implicată și condusă de o primărie cu inițiativă.

Doar prin intermediul unui parteneriat durabil și a susținerii reciproce, vom putea facilita atingerea obiectivelor de țară privind colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și a bateriilor uzate.

Programul ,,România Reciclează” derulat de Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) în parteneriat cu autoritățile locale are drept obiective creșterea gradului de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate și crearea de puncte mobile de colectare, favorizând astfel creșterea cantităților de DEEE colectate selectiv și reciclate.

Potrivit recomandărilor Comisiei Europene, centrele municipale de colectare reprezintă un canal cheie de colectare în sistemul de management al deșeurilor, iar organizarea campaniilor naționale de conștientizare o măsură necesară pentru îmbunătățirea ratelor de colectare.

Prin intermediul campaniei ,,România Reciclează”, Asociația Environ și-a propus să întărească colaborarea cu unitățile administrativ teritoriale și să construiască împreună un program funcțional de colectare, încurajând populația să predea aparatura veche spre reciclare.

Obiectivul nostru este ca ,,România Reciclează” să se transforme într-o adevărată mișcare la nivel național care să descrie o realitate și nu doar un deziderat

Campania itinerantă dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban și rural se adresează locuitorilor, persoane fizice din localitățile participante, instituind un mecanism de premiere a tuturor participanților.  Promovarea colectării separate și reciclării deșeurilor la nivelul fiecărei comunități are în primul rând un puternic caracter de reponsabilitate socială și simultan, avantaje economice imediate prin acordarea bonificației la predarea deșeurilor.

În perioada 30 septembrie – 30 noiembrie, se desfășoară la nivel național cea de a patra ediție a campaniei „România Reciclează”! În campanie pot participa municipii, orașe, localități mari și mici! Autoritățile publice care doresc să se înscrie în campanie, direct sau prin intermediul serviciului de salubritate, sunt rugate să ne scrie pe adresa logistica@environ.ro.

Consultați toate informațiile despre program accesând  Regulamentul

(!) Cei ce doresc să participe pot solicita și ridicarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase prin Call Center la 031.827.0000 sau pe e-mail la logistica@environ.ro.

Lansată în iunie 2018, campania „România Reciclează” a devenit în mai puțin de un an un program național funcțional de colectare, în care mii de români au predat spre reciclare aparatura electrică veche și bateriile uzate. În total, în cele 3 ediții derulate au avut loc 162 de acțiuni de colectare, în urma cărora 250 de tone de aparatură electrică și baterii au fost trimise spre reciclare.